Mangler du svar på nogen spørgsmål, så kig med her;-)


SpørgsmålSvar
Hvad er klatring?

I Roskilde klatreklub har vi adgang til 2 former for klatring. Bouldering og sportsklatring.

Bouldering er en form for klatring, hvor man forsøger at løse korte og intense klatreruter, kaldet "problemer," på en lav væg uden brug af reb eller seler. Det er normalt indendørs og fokuserer på styrke, teknik og problemløsning. Et super godt sted at starte sin klatrerejse. 

Bouldering foregår på adressen: møllehusene 16, 4000 Roskilde. 

Sportsklatring er en form for klatring, hvor du forsøger at nå toppen af en højere væg ved hjælp af reb, seler og klatresko. Det er en længere og mere teknisk udfordrende aktivitet end bouldering.

Sportsklatring foregår på "høj væg" på adressen: Skolegade 21, 4000 Roskilde

Hvem kan klatre?
I ROKK har vi klatring i alle niveauer. Du behøver ingen tidligere erfaring og du behøver ikke at følges med en garvet klatrer. Vil du gerne lære at klatre, skal du blot svinge forbi vores boulderhal eller høj væg hvor du bliver hjulpet i gang af vægvagten. 
Hvad skal man bruge for at klatre?Det første og vigtigeste er et par klatresko. Du er velkommen til at låne sko i klubben de første gange du er der. Herefter anbefaler vi at man investere i et par sko selv, da det giver en meget bedre og sjovere oplevelse.
Når du skal købe dine første par klatresko er der 2 ting at tænke på.

1. Hvordan skoen sidder på foden. (det er vigtigt at skoen sidder godt på foden, og at der ikke er for meget plads ved fx hælen eller siden af foden)

2. størrelsen. (mange klatre siger " Kan skoen komme på, så er den for stor". Klatresko skal sidde så tæt som muligt, og kan godt være lidt ubehagelige i starten. Dette er for at sikre bedst mulig greb på væggen. Husk at du kan tage dine klatresko af mellem hver gang du er på væggen, så du ikke har dem på hele tiden;-) Når det er den første sko du køber, så er det mulighvis rart at købe et par, som ikke er helt så små, som det anbefales, da man ellers hurtigt kan få ondt i fødderne) 

Derudover anbefales det at købe en kalkpose og kalk, for at optimere friktionen på væggen;-)

Skal du til at klatre reb, så er en sele og sikringsudstyr en god ide at anskaffe sig. Disse ting kan du også låne på højvæggen, når du starter. Herefter kan instruktørerne guide dig til hvad der er smart at investere i:-)
Men alt i alt. Klatresko og kalk. Så er du rigtig godt kørende. Disse produkter kan købes online eller i butikker som friluftland
Når du er medlem af Roskilde Klatreklub, får du rabat på produkter fra friluftland. 
Kan jeg bare møde op i klubben?Ja! Du kan altid bare møde op i åbningstiden. Så er der en vægvagt, som er top klar på at hjælpe dig igang med klatringen! 
Hvordan kommer jeg ind i klubben? Boulderhallen: 
I møder bare op på adressen; Møllehusene 16, 4000 Roskilde. 
Bruger dørklokken hvor der står Roskilde Klatreklub på og så er det nede i kælderen at boulderen ligger.

Høj væg: 
 i møder op til det præcise tidspunkt og så vil du blive lukket ind i Roskilde gymnasium idrætshal. Ellers kan komme ind efter aftale med Thor Bruun  Jørgensen. 
Du finder kontakt til Thor under bestyrelsen. 
Hvad skal jeg have på og have med? Løst siddende tøj er bedst at klatre i. Det kan være rart at have lange ærmer og bukser på, så man undgår at skrabe albuer og knæ;-) Men det er ikke et must;-) Husk en drikkedunk

Derudover er det en god idé med en varm overtrøje og et par tykke strømper eller sutsko til når du holder pause. I ROKK skal al klatring ske i klatresko. Du må altså ikke klatre i bare tæer, strømper, almindelige sko, indendørs sko. Hvis du ikke selv har et par klatresko, skal du leje et par i klubben.
Hvordan bliver jeg medlem?

Du melder dig til medlemskab online eller ved at skrive til bestyrelsen.

Melder dig ind online på klubmodul vil du blive ført videre til tilmeldingssiden. 

Må jeg tage mine børn med?Ja da! Der er mange som har deres børn med. Og de er også meget velkommen til at klatre. Men husk at det er dit ansvar at holde styr på dem, når de er under 10 år. vi anbefaler at komme med børn om søndagen, da det lidt er en familiedag, hvor der også er mange andre børn;-)
Samt kan der godt være en anden stemning ift. de voksne som klatre enten tirsdag, torsdag eller fredag. 
Hvad gør jeg hvis mine børn godt vil gå til klatring  og prøve børnehold? Vi har børne-/junior hold. de kører både tirsdag og torsdag. 
Roskilde Klatreklub har 3 juniorhold som hver træner en gang om ugen: 
1 hold om torsdagen og 2 hold om tirsdagen. 
Alle hold skifter mellem at være i boulderen (Møllehusene 16) og høj væg (Roskilde gymnasiums hal, Skolegade 21).

Torsdag kl. 17:00 - 18:30 Teenager

Tirsdag kl. 17:00 - 18:30 i Boulderen og 18:00 - 19:30 på høj væg. De mindste (8-13 år)

De 2 tirsdagshold er altså (næsten) samtidigt, det ene i boulderen, det andet på høj væg.

Trænerne (Alex, Henrik, Markus, Thor) kigger på sammensætning af holdene her efter sommerferien, og kan guide jer til hvilket hold hun kan komme på. Der er ikke venteliste på nuværende tidspunkt. 

Hvis i ønsker få jeres børn på hold foreslår vi at i kontakter  børnehold koordinator: 

Thor Bruun Jørgensen på mail: træner@ROKK.dk eller tlf: 22741001

Jeg er højdeskræk. Kan jeg stadig klatre?Ja sagtens! Som nævnt over, så er bouldering en form for klatring, hvor du ikke kommer særlig højt op. Du kan også traveres (det vil sige at klatre langs væggen, og så kan du blive helt nede ved jorden) Der er store madrasser under dig, så du lander altid blødt og sikkert. Skulle du have lyst til at udfordre højdeskrækken, så er boulderen det helt rigtige sted at starte. Senere kan du give dig i kast med højvæggen, hvis du har mod på det;-)
Må man have madvarer med?
Ja! bare man ikke spiser på madrasserne, så kan man sagtens nyde sin mad i sofaerne, eller ved baren, hvor man også kan købe kolde drikkevarer
Regler i klatreklubbenRegler i klatreklubben for klatreaktiviteten.
Klatre regler.docx
Vedtægter Roskilde KlatreklubRegler for komme i klatreklubben og være medlem i klatreklubben.
Vedtægter.pdf
Godt at vide om Roskilde klatreklub

Da du er medlem i Roskilde klatreklub får du 10% i Friluftland, som en samarbejdsaftale mellem Roskilde klatreklub og Friluftland. I Friluftland i Roskilde er flere af de ansatte medlemmer i klubben og kan give en god vejledningen ift. godt klatregrej. 


Roskilde Klatreklub er en del af Dansk klatreforbund. 

Gennem dansk klatreforbund har du adgang til kursuser, konkurrencer m.m. 

Derudover gennem Dansk klatreforbund er Roskilde Klatreklub en del af gæsteordningen, link: https://www.klatreforbund.dk/gaesteordning 

Gennem gæsteordningen har du derfor mulighed for at tage på besøg og klatre i de andre klubber. Du må naturligvis ikke misbruge ordningen til at træne jævnligt i andre klubber uden at være medlem, og du skal kunne dokumentere medlemskab af en klub under gæsteordningen for at benytte gæsteordningen.

Forholdene er lidt forskellige fra klub til klub:

- I den ene klub elsker de gæster – du kan komme lige så tit du har lyst.

- I en anden klub er der pres på  – her må du komme en til to gange om året.

- I den tredje klub er udgifterne store så her skal du betale for adgang.

- I den fjerde klub sælger de dagskort til offentligheden – her får du rabat.

Kontakt derfor selv andre klubber, hvis du vil rundt og se andre klubber end Roskilde Klatreklub


Hvordan opsiger jeg medlemskab?

Opsigelse af medlemskab kan ske via dit login på klubmodul eller kan foregå via mail til bestyrelse@roskildeklatreklub.dk 

Har du spørgsmål ang. medlemskab eller ønsker du at opsige dit medlemskab, så kontakt os på mail.